HTC zhvillon çipa mobil

0
274

HTC në telefonat e vet të ardhshëm mobil dhe në tablet mund të ndodhë të filloj të përdorë zgjidhjen e vet SoC.

Kompania sipas pohimeve në fshehtësinë qysh tani po bashkëpunon me ST-Ericsson dhe Qualcomm në dizajnin e procesorit për pajisjet e veta, e më vonë mund të ndodhë të formohet edhe një departament i posaçëm brenda HTC-së pikërisht për këtë qëllim.

HTC kështu po punon duke marrë yrnek nga prodhuesit tjerë më të mëdhenj të pajisjeve mobile (përveç Apple dhe Samsung), të cilët gjithashtu në top-modelet e tyre kanë çipat të cilët i kanë dizajnuar dhe/ose prodhuar vet. SoC zgjidhjet e para të këtilla pritet të paraqiten vetëm gjatë vitit të ardhshëm, por nuk dihet nëse kompania vet po i dizajnon çipat ose nëse thjesht ka kërkuar nga ST-Ericsson dhe Qualcomm dizajnin dhe prodhimin e SoS-së sipas specifikave të veta.