Nëndetëset ruse do t’i veshin me “pelerina të padukshme”

0
259

Deri në vitin 2016 nëndetëset ruse “do t’i veshin” me një mbulesë të posaçme pëlhure duke përdorur për këtë qëllim materiale komposite (composite), të cilat lejojnë përmirësimin e ndjeshëm të maskimit të tyre nga hidrolokatorët e kundërshtarit.
Zhurma dhe pikasja e kryqëzorëve submarinë raketorë rusë të brezit të katërt do të reduktohet deri në 3 herë.
Në materialin e ri të veshjes së nëndetëseve do të inkorporohen sensorë aktivë dhe pllaka polimere piezoelektrike, që do të neutralizojnë sinjalet e hidrolokatorëve, duke përcaktuar frekuencën e tyre dhe duke dërguar sinjalin e daljes përpara në fazën e kundërt.