Ironia

0
270
Ironia, fjala ironi vjen nga greqishtja eironeia – tallje e fshehur, shtirje.
 
Është tallje e holle dhe e fshehur me intonacion lavdërues, qe nënkupton të kundërtën. Është përdorimi i fjalës me kuptimin e antonimit të saj.