Ish-ministrat paguhen kundërligjshëm

0
153

Gjithë ish-ministrat dhe zëvendësit e tyre që janë paguar pas vitit 2011 me 70 për qind të pagës pasi u ka kaluar mandati, kanë marrë këto para në kundërshtim me Ligjin për Përfitimin e Zyrtarëve të Lartë, i dekretuar nga presidentja Atifete Jahjaga në tetor të vitit 2011.

Derisa, një vendim i Qeverisë së Kosovës, i nxjerrë në vitin 2007 parasheh pagesën e ish-ministrave dhe ish-zëvendësve të tyre në lartësi prej 70 për qind të pagës për një afat prej një viti pasi t’u kalojë mandati, kjo bie në kundërshtim me Ligjin për Përfitimin e Ish-Zyrtarëve të Lartë.kohaislame