Ivanovic: Serbët nuk bisedojnë pa Beogradin

0
237

Sapo të krijohet Qeveria e re në Beograd, do të emërohet një Këshill qeverisës, i cili do të zëvendësojë organet e zgjedhura së fundi në zgjedhjet ilegale lokale në Zveçan dhe Zubin Potok, ka paralajmëruar Oliver Ivanovic.

Ai për “Tribuna Shqiptare” ka thënë se ‘kryetarët kryengritës’ nuk kanë asnjë mundësi për të kundërshtuar Beogradin.

Ndërkohë, Ivanovic ka thënë se Prishtina mund të kërkojë partnerë për bisedime nga radhët e serbëve lokalë në veri, por ka vlerësuar se shumica e banorëve nuk pranojnë të bisedojnë pa qenë i pranishëm edhe Beogradi.

Sipas Ivanovicit, Rada Trajkovic alarmoi pa nevojë për forcimin e partisë së Ivica Dacicit, pasi sipas tij, politika ndaj Kosovës është pika ku më së shumti pajtohen politikanët serbë. /Telegrafi/kohaislame