Ja çfarë duhet të bëjmë nëse na dhemb qafa

0
241
Lodhja e ditës është dhe ajo e cila ndikon në shfaqjen e dhimjeve të ndryshme dhe veçanërisht të qafës dhe të shinës.

Studimet e fundit britanike pohojnë se rreth 86 për qind e njerëzve e kanë ndjerë së paku një herë dhimbjen në shpinë apo në qafë, këtto janë dhimbje që ju përmes katër këshillave kryesore mund të bëni të mundur lehtësimin e këtyre dhimbjeve.

Këshillat që ju duhen janë;

Drejtoni shpinën pa marrë parasysh ku jeni, në punë apo në makinë.
Maja e ekranit të kompjuterit do të duhej të ishte paralel me vetullat tuaja, e karrigia e shtyrë përpara.
Në çdo 20-30 minuta bën pauzë dhe ngrihuni në këmbë.

Pini ujë në vend të kafesë apo çajit, në mënyrë që pranimi juaj të mos dehidrosh.