Ja cilat janë 3 ushqimet që na bëjnë pis dhëmbët

0
104

Shpeshherë pas çdo vakti është e rekomandueshme që të lahen dhëmbët për shkak të grimcave që ushqime të ndryshme përmbajnë.

Disa prej tyre, përmbajnë acide dhe ngjyrues, çka lë shenja në dhëmbë.

Ja cilat janë disa prej këtyre ushqimeve:

– Kafeja lë disa njolla të dukshme për shkak të ngjyrës së errët që ka. Për të zbehur disi këtë efekt të saj, hidhini pak qumësht kafesë për të zbutur ngjyrën e errët të saj.

– Karamelet dhe ëmbëlsirat kanë përmbajtje të ngjyruesve dhe kjo ndikon në mënyrë të drejtpërdrejtë në ngjyrën e dhëmbëve duke lënë shenja.

– Pijet me gaz bëjnë të mundur zverdhjen e dhëmbëve për shkak të acideve që përmbajnë./zhurnal/kohaislame