Ja pse Allahu e trondit tokën me tërmete

Përcillet se Enes bin Malik – radijallahu anhu – i tha Aishes – radijallahu anha:
“ O nëna e besimtarëve, më trego për tërmetet? Ajo tha: ‘ Nëse lejojnë imoralitetin, pinë në masë alkolin dhe përhapen shumë veglat muzikore, atëherë Allahu i Madhëruar, në qiell, bëhet xheloz dhe i thotë Tokës: ‘Dridhu për ata!’
Nëse ata pendohen dhe largohen nga gjynahet, shpëtojnë, por nëse nuk përmisohen, atëherë ajo i shkatërron të gjithë.’
Enesi tha: ‘ O nëna e besimatërve, kjo gjë është dënim për ta?’
Tha: ‘ Është përkujtim dhe mëshirë për besimtarët dhe dënim e zemërim për mohuesit.”
Ibn ebi Dunja

Artikulli paraprakRasti TIKA në Kosovë: pse heshtin akuzatorët dy ditë pas mashtrimit për “heqjen e Skënderbeut”?
Artikulli vijuesXhemati i Shqipërisë mbledh 20.000 dollarë për Hasanbegun