Ju tregoj unë, SHIK-u ishte krijuar nga Serbia, nga Stanishiqi…!?

0
148

Murat Jashari veprimtar nga diaspora, vëllai i komandant Kumanovës –Ismet Jasharit, i drejtohet kryeministrit që publikisht të sqarojë për opinionin për kohën e luftës, për shokët e vrarë pas shpine dhe katandisjen e Kosovës pas luftës nga këto struktura antikombëtare të udhëhequra nga SHIK- u, sipas tij.

Jashari kërkon përgjigje nga kryeminsitri i Kosovës Hashim Thaqi

187. Tash të flasim politikisht, Serbia deri në 1996 nuk ishte e interesuar të merrej me çështjen e Kosovës apo jo?
188. Deri në 1995, Serbia a kishte dy fronte në Kroaci dhe në Bosnje?
189. Qëllimi i Serbisë, a ishte të mbahet qetësia në Kosovë deri pas Dejtonit?
190. Ju si njerëz të shërbimeve serbe keni patur urdhër të përcillni situatën sidomos në organizatat patriotike shqiptare si LPK, LFR, LKÇK?
191. Serbisë nuk i interesonte të hapej një front tjetër në Jug me Kosovën pas atyre në Kroaci dhe të Bosnje, apo jo?
192. Serbia, a do të kishte shumë vështirë të menaxhoj 3 fronte?
193. A është deshtë rehati në Kosovë për hesapet e Serbisë?
194. Kush e organizonte atë rehati në Kosovë?
195. Për ta mbajtur qetësinë, Serbia a përdori Rugovën me LDK për ta kontrolluar terrenin?
196. Pas Dejtonit, ndërkombëtarët a kushtëzuan heqjen e embargos Serbisë me disa liri ndaj shqiptarëve?
…….
205. Serbia, a i përqendroi të gjitha shërbimet sekrete në Kosovë dhe Shqipëri?
206. Serbia, a kishte arrit të krijoj SHIK-un me Bashkim Gazidedën, Mehmet Krajën, Xhavit Halitin, Ramë Maraj, Kadri Veselin, Ismet Kryeziun etj …apo jo?.kohaislame