KANCERI I PROSTATES

0
232

Këshilla për dietën që parandalon kancerin e prostatës
 

 -Hudhrat janë parandaluese të mira për organizmin mashkullor nga ky lloj tumori. 

 -Qepët, merita e është e përbërësve që shkaktojnë dhe erën e rëndë.

 -Djathi vegjetarian mund të eliminojë rrezikun e përhapjes së tumorit. 

 -Peshku, vitaminat e tij kanë një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e organizmit. 

 -Arrat, sipas specialistëve, kanë vitaminë D. 

 -Domatet janë tepër të rëndësishme për konsum të përditshëm, parandalojnë kancerin e prostatës.

 -Drithërat e ndryshme, të cilat kanë në përbërjen e tyre selen. 

 -Mishi, edhe në të gjendet seleni, por është e rekomandueshme të mos ekzagjerohet me përdorimin e tij.