Cilët janë shkaqet e krijimit të gurëve në veshka?

0
189

Si mund të parandalojmë krijimin e gurëve në veshka? Sipas ekspertëve gurët e shfaqur në veshka janë lëndë kristalore të patretshme të krijuara nga disa lëndë të gjendura në urinë. Madhësia e tyre ndryshon dhe më pas shkakton dhimbje dhe nxisin infeksione.

Do t`i rradhisim si më poshtë shkaqet e krijimit të gurëve në veshka:

1. Sëmundjet e veshkave

2. Hedhja jashtë me urinën e një sasie të madhe kripërash kalciumi

3. Niveli i lartë i kalciumit në gjak

4. Faktorët gjenetik

5. Sëmundjet e stomakut dhe zorrëve

6. Konsumimi i tepërt i mishit

7. Konsumimi i tepërt i karbohidrateve të rafinuara

8. Moskonsumimi i mjaftueshëm i ujit

9. Ushqyerja me shumë kripë

10. Ushqyerja pa fibra