Katër shqiptarë arrestohen në Kinë për trafikim droge

0
187

Katër shqiptarë janë arrestuar nga policia kineze si pjesë e një rrjeti ndërkombëtar për trafikimin e drogës dhe qenieve njerëzore.

 

Ata u ndaluan në qytetin Xinhua dhe se vepronin në bashkëpunim me një grup trafikantësh nga Nigeria, ku edhe u arrestuan 30 shtetas nigerian. Ky rrjet ndërkombëtar vite me radhë ishte nën hetime dhe në këtë operacion ishte përfshirë edhe policia italiane dhe ajo e Togos, të cilat i ofruan informata shtesë policisë kineze.
Nga informacionet e grumbulluara shpjegohet se shqiptarët nga Shqipëria përmes rrugëve ilegale sillnin në Kinë lëndë narkotike të llojit marijuanë, ndërsa gjatë kthimit ata merrnin refugjatë duke i premtuar tokën italiane. Kinezët paguanin shuma të mëdha parash për të mbërritur në destinacionin e kërkuar evropian.
Sipa informacioneve të policisë kineze, një nga shqiptarët kishte krijuar një rrjet të prostitucionit në këtë qytet detar duke ofruar kinezëve “femra të bardha”. Duhet cekur se Kina ka një ligj të fortë për luftimin e drogës ku trafikantët e drogës apo të njerëzve ekzekutohen në vdekje pa ndonjë mundësi për tu mbrojtur me avokat.
Aksioni i arrestimeve u konfirmua edhe nga komandanti i forcave speciale Mario Parente në Romë.