Kerri: Misioni i tij në Lindjen e Mesme pa rezultat

0
130

Sekretari i DASH pohoi se misioni i tij për të inkurajuar bisedimet e paqes mes Izraelit dhe AAP, nuk ka pasur rezultat.
Xhon Kerri në një konferencë të përbashkët shtypi me kryetarin e ekipit negociator palestinez Saed Erikat, theksoi se palët palestineze dhe izraelite nuk kanë arritur në një marrëveshje primare në lidhje me bisedimet e paqes. Sekretari i DASH shtoi se SHBA do të vazhdojnë përpjekjet serioze për realizimin me sukses të bisedimeve të paqes. Nga ana e tij, kryenegociatori i AAP Saed Erikat, deklaroi se ekzistojnë akoma shumë pengesa serioze në rrugën e bisedimeve të paqes dhe këto pengesa duhen tejkaluar.