Vazhdojnë protestat në Egjipt, 20 të vrarë

0
90

Forcat egjiptiane të sigurisë dhe studentët janë përleshur në ambientet e Universitetit të Ez’herit, në Kajro, kryeqytetin e Egjiptit.
Ngjarja ka ndodhur të shtunën kur forcat e sigurisë egjiptiane kanë ndërhyjë me dhunë për t’i shpërndarë studentët protestues në ambientet e Universitetit të Ez’herit dhe kanë përdorur gazin lotsjellës. Përleshja është zhvilluar në mënyrë shumë të ashpra sa që kanë krijuar shqetësime serioze për funksionarët e Ez’herit. Studentët egjiptianë gjithashtu kanë hedhur slogane kundër ushtrisë dhe qeverisë së përkohshme te regjimit puçist, ndërsa forcat e sigurisë i janë përgjigjur me dhunë. Gjatë kësaj përleshje të paktën janë vrarë 20 persona.