Kjo është arma më e re e shpikur nga Amerika

0
200

Marina Amerikane ka një sistem të ri të Armës me Laser që kushton rreth $40 milion dollarë dhe gjatë muajit të kaluar ajo ka kryer testimet operacionale me sukses në Gjirin Persik.
Një video e shfaqur kohët e fundit që shihet më poshtë demonstron aftësinë e laserit 30kw, i cili e shkatërron një dron në vetëm pak sekonda.

Mattheë L. Klunder nga Marina Amerikane tha në një deklaratë:

“Ne e zhvilluam këtë armë të veçantë, që është një prototip, përmes disa ritmeve jashtëzakonisht të vështira, por i cili i shkatërron objektivat tona të caktuara në vetëm pak sekonda”, transmeton Lajmi.net.

“Kjo është hera e parë në histori që është krijuar një sistem i cili i kontrollon armët me laser”, tha Klunder./albeu.com/