“Klasifikimi i 100 personaliteteve me ndikim më të madh në histori"

DR. MICHAEL H. HEART- Në librin e tij të famshëm “Klasifikimi i 100 personaliteteve me ndikim më të madh në histori” thotë:

“Vënia e Muhamedit (alejhis-selam) në krye të listës së personaliteteve më me influencë në histori, mund t’i befasojë lexuesit, por e vërteta është se ai ishte njeriu më i suksesshëm në aspektin fetar e jetësor. Ai ishte i vetmi që e kompletoi misionin e tij fetarë, i përsosi ligjet e fesë dhe në të besuan popuj të tërë gjatë jetës së tij. Përveç përsosjes së fesë, ai themeloi edhe shtetin e ri, duke i bashkuar fiset në popull dhe popujt në umet. Dhe për umetin e vet vuri bazat e jetës së tij fetare. Ai, pra, e filloi misionin e tij fetar dhe jetësor dhe e përfundoi atë”.

Artikulli paraprakNjë ushtarë danez i kërkon falje popullit Afganë
Artikulli vijues4 argumentet që vërtetojnë ekzistencën e Allahut