Kosova e ngulfatur me produkte të dyshimta serbe

0
217

Prodhuesit e vendit duan masa mbrojtëse. Biznesi kosovar kërkon mbrojtje nga importet e dyshimta. Politika të reja tregtare dhe stimulim e mbrojtje të prodhuesve vendor, për të qenë konkurrues në treg.

Mbi 2.5 miliardë euro import vjetorë ku prej tyre 300-400 milionë euro janë vetëm nga Serbia, e tregojnë faktin se Kosova mbetet e varur shumë nga prodhimet serbe.

Qeveria kosovare, nuk ka treguar nëse ka ndonjë plan se si ta zvogëlojë këtë varësi.

Qeveria e Kosovës më herët ka miratuar Pako të lehtësimeve për importet e lëndëve të para jashtë vendit dedikuar bujqësisë e disa sektorëve të tjerë të prodhimit.