Kryeministri premton zhvillime në sektorin e energjisë

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, priti sot në takim zëvendëskryeshefin Ekzekutiv për Zhvillim në KOSTT, Ilir Shala, me të cilin bisedoi për zhvillimet në sektorin e energjisë dhe për punët që janë duke u bërë në KOSTT.

Gjatë takimit, u bisedua edhe për zhvillimet progresive në KOSTT si dhe për sfidat e KOSTT-it në anëtarësimin në ENTSO-E, për shfrytëzimin e linjës interkoneksionit Kosovë-Shqipëri, si dhe për obstruksionet që po bëhen nga Serbia, në moszbatimin e kushteve që dalin nga marrëveshja për anëtarësim të KOSTT-it në ENTSO-E dhe në organizata tjera ndërkombëtare.

Zëvendëskryeshefi Shala shprehu besimin se bashkëpunimi me Qeverinë do të ketë efekt pozitiv edhe në këtë sektor të ndjeshëm për ekonominë e Kosovës.

Kryeministri Haradinaj tha se Qeveria do të ofrojë mbështetjen për këtë sektor, në funksion të zhvillimit ekonomik, duke theksuar nevojën që ka Kosova për energji elektrike

 

Artikulli paraprakSerbia po zbutet ndaj Kosovës, kjo ishte parashikuar 5 vite më parë nga Gjermania
Artikulli vijuesNivelizimi i pagave për punën e njëjtë pritet të rregullohet në fillim të 2018-ës