Egjipt: Numri i të vrarëve është mbi 2.300 dhe i të plagosurve mbi 10.000

0
102

Puçistët kryejnë masakra në Egjipt.

Forcat e sigurisë së Egjiptit ndërhynë ndaj manifestuesve në sheshet Rabiatul Adevije dhe Nahda të Kajros. Bëhet e ditur se kontrolli në sheshin Nahda ka kaluar plotësisht në duart e puçistëve. Përleshjet vazhdojnë edhe në qytete të tjera të vendit duke shkaktuar shumë të vdekur, thuhet në lajmet e tjera që vijnë nga terreni.

Sipas deklaratës së Vëllezërve Myslimanë numri i të vdekur në masakrën e forcave egjiptiane të sigurisë ndaj protestuesve të mbledhur në dy sheshe të Kajros është mbi 2300 veta dhe i te plagosurve shkon deri mbi 10 000.

Doktor Jahja Makkia koordinatori i spitalit fushor Rabia Adevie konfirmon se numri i te vrareve eshte mbi 2300 dhe i te plagosurve mbi 10 000… deficit i theksuar ne konditat dhe mundesite medicinale dhe vijimi bllokimit, rrethimit dhe sulmit te sheshit nga forcat e policiise dhe ushtrise puçiste…