Lexo çfarë thoshte Samuel Zwemer për Muslimanët

0
490

Samuel Zuejmeri në librin e tij “Sulmi ndaj botës Islame” thotë:

Sipas perendimit misionarizmi karakterizohet njëkohesisht me dy qëllime kryesore me karakterin shkatrrimtar dhe me karakterin ndërtues.

Karakteri shkatarrimtar i dedikohet nxjerrjes së muslimanit nga feja e tij qoftë me pranimin e idesë ateiste.

Ndersa ai ndërtues i dedikohet krishterimit të muslimanit sipas mundësisë që ai të dalë në anën e qytetërimit perendimor dhe ti kundërvihet popullit të vet.