William Robertson Smith: Vetëm me diktaturë dhe qeveri kukulla pengohet ushtrimi i fesë nga muslimanët.

Orientalisti William Robertson Smith thoshte:

Nëse muslimanëve u jepet liria dhe u lejohet të ndërtojnë sisteme shoqërore demokratike atëhere islami do të ngadhënjejë mbi demokracinë por vetëm me diktaturë dhe qeveri kukulla pengohet ushtrimi i fesë nga muslimanët.

Artikulli paraprakLexo çfarë thoshte Samuel Zwemer për Muslimanët
Artikulli vijuesLuigji i IX thoshte: E pamundur është të mposhtim me luftë muslimanët, por…