Liderët e DAESH-it janë duke e pranuar humbjen në Mosul

Lidër e DAESH janë detyruar të pranojnë se ata po humbin “kalifatin” e tyre në Irak dhe Siri, ndërsa kanë kërkuar që rekrutët e tyre të sulmojnë vendet e perëndimit trasnmeton TheIndependent.

Vrasja e komandantëve më të mirë të tyre, ndarjet dhe frika e një tragjedie kanë kontribuar që DAESH të humb territor, sipas dy muslimanëve të belgjikës që dezertuan dhe u larguan për në Turqi.

Kjo javë ka qenë e përgjakshme, pasi është bërë një aleancë e madhe kundër DAESH si formë kompromisi mes Amerikës dhe Rusisë, në mënyrë që Sirisë ti kthehet stabiliteti./KohaIslame

Artikulli paraprakIncidenti i Kanalit të Korfuzit: Dokumentet sekrete që dënuan Shqipërinë
Artikulli vijuesShamia e kampiones në Turqi shkakton debat