Maqedonia e para në Europë me shfrytëzues të internetit

Maqedonia definitivisht është e para në Europë për shfrytëzim të internetit si shërbim për turistët dhe udhëtarët.

Hulumtimi që është bërë nga disa ueb faqe të ndryshme tregon se në Maqedoni % e shfrytëzuesve të internetit është diku 97.2%. Kjo % është shumë e lartë në krahasim me % europiane që kap shifrën prej 65%.

Përvec Holandës, Luksemburgut dhe Monakos që janë vendet me 86% të shfrytëzuesve të internetit për qëllime turistike, vendet tjera janë larg këtij hulumtimi dhe %.

E befasishme është pozicionimi i Suedisë e cila është ranguar si e fundit në listë. Njejtë si Suedia edhe Danimarka dhe Finlanda njejtë kanë rënie nga pozitat që kanë pasur të pra.

Sipas këtij hulumtimi të Hometogo, anketa e zhvilluar në 44 vende europiane është vërtetuar se në Maqedoni, belorusi dhe Serbi që janë ranguar si vende të dyta dhe të treta faktikisht, mundësia e internetit për turistët jepet edhe në dhoma.

Vendet lindore janë më në trend me këtë praktikë ndryshe nga vendet perendimore. Hulumtimi tregon se Spanja, Franca, Gjermania dhe Italia befasojnë në këtë drejtim për shkak të shërbimeve që japin për turistët.

Artikulli paraprakVIDEO – Xhamia më e vjetër në Karadak (në fshatin Brezë)
Artikulli vijuesKOSOVA ME DY KANDIDATË PËR ÇMIMIN NOBE