Maunat turke me ndihma njerëzore për në Halep presin në gatishmëri

Takimi Erdoan-Putin u bë shpresë për njerëzit në nevojë në Halep.

Presidenti Erdoan dhe Kryetari i Shtetit të Rusisë Vladimir Putin përcaktuan strategjinë e përbashkët për dërgimin e ndihmave njerëzore në Halep.

Në këtë temë u qëndrua në hapjen e një korridori dhe vendosjen e sigurisë për kalimin e këtyre ndihmave njerëzore.

Drejtori i Përgjithshëm i Gjysmëhënës në Kuqe Turke Kerem Kënëk (Kerem Kınık) tha se 100 maunat që nuk u dërguan për shkak të rrezikut si pasojë e mos vendosjes së sigurisë gjatë Kurban Bajramit janë të gatshme dhe nëse rruga hapet atëherë maunat do të arrijnë me shpejtësi në rajon.

Artikulli paraprak43 të vdekur nga bombardimet ruse në Halep
Artikulli vijuesZyrtare: Qeveria fton Listën Serbe për dialog