Mbulesa e gruas tek religjionet e ndryshme

Mbulesa e gruas shpesh është identifikuar si simbol i shtypjes së grave në vendet myslimane. Në fakt, mbulesa e gruas është një formë e veshjes fetare për shumicën e kulturave dhe nën-kulturave.

Disa nga këto nënkultura edhe sot respektojnë mbulimin gjatë të gjithë kohës, dhe disa të tjera e kanë reduktuar atë gjatë ritualeve fetare, por të gjitha e përfshijë këtë traditë.

Megjithatë, debati dhe presioni i përfshinë vetëm muslimanët. Problemi duket se qëndron se vetëm Islami dhe muslimanët i kanë qëndruar më besnik parimeve fetare. Qëndrueshmëria e Islamit si fe edhe në këto rrethana dhe forcimi i saj i vazhdueshëm, tregon për vërtetësinë e saj si fe dhe për fuqinë e madhe që mbart. Thesociety/kohaislame.com

Ju rekomandojmë leximin edhe të këtyre dy artikujve:

1. Mbulesa e gruas në traditën judeo-krishtere

2. Mbulesa nëpër kohëra

 

Artikulli paraprakNdodhia e Parisit dhe islamizimi i Evropës
Artikulli vijuesEkipi i Xhamisë shqiptare, sot kampionë në Austri!