Mega-tradhtia e shqipfolësve që bëjnë pazarllëqe pa hanxhiun..?!

0
224
“E keqja më e madhe e tradhtisë është se ajo kurrë nuk vie prej armikut”.
Savash VELIU
Shkrim i cili nuk i dedikohet kundrejtë asnjë Feje dhe Komuniteti, por ndaj disa individëve të caktuar shqipfolës kristian të koruptuar dhe koloboracionistë të dëshmuar të qarqeve të shërbimeve sekrete të fqinjësis dhe të evropës, sic janë Serbia, Greqia, Vatikani, Gjermania, Anglia, Franca etj. Po ata janë persona që i’a duan të keqen dhe të zezën Shqipërisë dhe gjithë shqiptarisë duke patur për qëlim të lënë Shqipërinë të sëmurë dhe të paralizuar ekonomikisht dhe ushtarakisht përgjithmonë, për sa kohë të jenë ata në ato pozicionet udhëheqëse politike dhe kulturo-arsimore të vendit. Po ata janë që e shesin dhe e tradhëtojnë në cdo kohë dhe hapësirë Kombin shqiptarë, qoftë me shkrime e qoftë me veprime politike etj!   
 
Tradhtia është pasojë e mungesës së dinjitetit të shumë intelektualëve dhe udhëheqësve, nëpër kohë, një ndër virtytet më të shëmtuara të njeriut. Zakonisht tradhtia është veprimtari armiqësore, që kryhet kundër atdheu dhe popullit duke u bashkuar me armikun, për të kryer veprimtari spiunazhi kundër popullit dhe vendit të vet. Ata tradhëtojnë parimet dhe idetë të një çështjeje madhore, shkelja e betimit. Kjo veprimtari është “Tradhti e lartë” dhe e hapur. Eshtë shkelja e besës së fjalës së dhënë, prerja në besë.
 
Një prej tyre është edhe ekstremisti laik-katolik Kastriot Myftaraj në një shkrim që ka bërë mbi ardhjen e Presidentit Erdogan në Shqipëri, me titull “Erdogan dhe Komuniteti Musliman i Shqipërisë shpallën Xhihadin për Khalifatin në Ballkanin Perëndimor, nga Shqipëria në Bosnjë”, pasi shan e shpif kundër muslimanëve shqiptar, më në fund bën thirrje për luftë kundër komunitetit të muslimanëve shqiptarë!?
 
Po ky Kastriot Myftaraj kërkon që ta bëjë të jashtëligjshëm Islamin në Shqipërin me mbi 80% muslimanë përmes luftës e dhunës. Këtë gjë po e kërkon ai me tutorët e tij duke i dëbuar muslimanët shqiptarë nga Shqipëria, Kosova e Maqedonia, një gjë të tillë kurrë nuk e kerkojnë muslimanët. Dhe për këto deklarata askush asgjë nuk mundet t’i bëjë atij!?  
 
Kurse kohë më parë, Kryetari i ASHAM-it dhe Kryetari i Parlamentit, u paraqitën me propozime për shkëmbimin e trojeve të Shqipërisë me trojet e shqiptarëve etnike në Maqedoni. Bëjnë do pazarllëqe pa hanxhiunë. Askush nuk ka të drejtë po qoftë edhe Ylli Popa, Fatos Nano ose dikush tjetër kristian, të shesë tokën dhe interesat tona kombëtare kudo qofshin ato.
 
Ky është Kampi anti islam i cili mendon se Perandoria Osmane paraqet rrezikun dhe armikun kryesor të projektuar nga Abdyl Frashëri, dhe për pasojë kemi bashkimin e shqiptarëve me sllavët, grekët, francezët, austro-hungarezët, rusët, papatin etj.
 
Promotori kryesor që përkrah sot këtë ide, është edhe historiani nga Shqipëria, Kristo  Frashëri. Pas katër vite lufte dhe sakrifica Shqiptarët nuk arritën t’i realizojnë kërkesat e veta legjitime ; shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë. Fuqitë e Mëdha, në vend që të gjykonin drejtë dhe mbi bazë faktesh historike për shqiptarët si popull më i vjetër në këto troje për njohjen e Shqiբëris, ata kaluan haptazi në anën e Greko-Sërbëve duke arsyetuar aspiratat e shteteve sllave, në dëm të territorit shqiptar, duke i dhënë përkrahje materiale dhe ushtarake që sa më parë të shuanin veprimin e Qeverisë së Përkohshme të Lidhjes së Prizrenit. Në ditët e Kongresit të Berlinit, të gjithë të kristianët ortodoksë shqiptar refuzuan të nënshkruajnë peticione kundër Shën Stefanit. Madje, grekët i konsideronin kristianë më të afërt për ta, dhe si elemente që anojnë kah ata në rast të vendosjes së politikës së re në Shqipëri. Këtë pretendim të Kofosit, në mënyrë perfide e promovon edhe sot historiani Paskal Milo, i cili e përqafon tezën e hedhur kohë më parë nga Kiço Blushi, sipas së cilit çështja shqiptare duhej zgjidhej nga aleanca e shqiptarëve me grekët, sërbët e malazezët kundër turqve (muslimanëve).  Poashtu për fat të keq në këtë formë sot veprojnë edhe vllehu Ben Blushi, Maks Vello, Fahri Xharra, prifti grek Janutullosi etj… etj!
 
Derisa Oliver Jons Schmitt, ligjërues i historisë së Evropës Juglindore në Universitetin e Vjenës thotë “Shqiptarët muslimanë ishin faktori kryesor në mbajtjen e stabilitetit në Ballkan”!