Mos e beso po deshe: Kapiteni Jack Sparrow ishte një piratë musliman!

0
182
E kush nuk e njeh kapitetin Jack Sparrow nga seria e filma të famshëm “Pirtatët e Karabieve”, ai film ishte bazuar në jetën e një pirati të vërtet Musliman! Këtu janë disa detaje interesante të jetës së kapitenit.
Emri i tij i vërtet ishte Jack Ward dhe po ashtu njihej me emrin Jack Birdy. Ai ishte i lindur në Angli. Ai u konvertua në Islam në shekullin e 16të. Ai iku në Tunizi, ku ai ishte i fiksuar me zogj të vegjël, gjatë kohës që po qëndronte atje dhe vendasit e quanin atë Jack Asfour, ASFOUR është e kundërta e harabelit në arabisht, dhe kjo është arsyeja pse ai është quajtur Jack Sparrow.
 
Në Islam emri i tij u bë Jusuf Reis. Ai ishte martuar me një renegate nga Krishterimi e cila ishte konvertuar në Islam. Ajo ishte quajtur Jasemina, siciliania. 
Kapitetni Jack Birdy ishte i njohur si një pijanec i madh, por ai ndaloi nga pirja e alkoolit në momentin që ai u konvertua në Islam. 
Ai ka luajtur një rol jetik në shpëtimin e mijëra spanjollëve hebrenj dhe myslimanëve për ti ikur dëbimit nga trojet e tyre në shekujt e 16 dhe 17.
Jeta e kapitenit Birdit ose Jusuf Reisit ka një numër të madh të filmave të Hollywoodit. Do të ishte e mahnitshme sikur dikush të sillte jetën e tij të vërtet, pa histori fiktive nëpër ekranet e mëdha të botës./KOHAISLAME