Moskë: Mijëra vetë protestuan kundër Putinit

0
202

Mijëra vetë kanë marrë pjesë sot në një marsh të paparalajmëruar në Moskë, në shenjë proteste kundër presidentit të posa inauguruar, Vlladimir Putin.

Opozita shpalli se “shëtitja” paraqet solidaritet për viktimat e goditjeve policore, përfshirë edhe personat e arrestuar, në demonstratën kundër inaugurimit të Putinit, më 7 maj.
Shumë demonstrues bartnin shirita të bardhë në mbështetje të lëvizjes për demokraci, që është goditur nga të metat në zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale, gjatë gjashtë muajve të kaluar.
Radio Evropa e Lirë ka raportuar se fillimisht policia nuk ishte përpjekur ta shpërndajë turnmën ose të ndërhyjë në marshim. /BS/kohaislame