Në Paraguai ndërtohet Xhamia më e madhe

Xhamia më e madhe në Ciudad del Este, qyteti i dytë më i madh në Paraguai, u hap nga Horacio Cartes, presidenti i Paraguajit, në Amerikën e Jugut.

Një numër i figurave politike dhe diplomatë në Paraguaj ishin të pranishëm në program.

Xhamia e re u ndërtua në Qendrën Islamike Al-Hulafa Al-Rashidin të qytetit Ciudad del Este.

Kostoja e Xhamisë ishte rreth një milion dollarë.

Paraguaj është një shtet pa dalje në det në mes Argjentinës, Brazilit dhe Bolivisë në Amerikën e Jugut.

Ka disa mijëra muslimanë që jetojnë në këtë shtet, shumica prej tyre pasardhës të emigrantëve nga Siria, Libani dhe Palestina.

Artikulli paraprakParandalimi dhe trajtimi i sëmundjeve kronike të veshkave
Artikulli vijuesMaroku bëhet me bankën e parë Islame