Në Shqipëri komunizmi nuk erdhi nga bota islamike por nga bota e krishterë katolike

0
1073

“Në Shqipëri komunizmi nuk erdhi nga bota islamike por nga bota e krishterë katolike dhe ortodokse, nga Franca, Italia, Serbia, Greqia, Rusia bolshevike. Idetë e literatura komuniste në Shqipëri nuk hynë nëpërmjet kontakteve me botën islame, nëpërmjet literaturës në arabisht, persisht, turqisht, por nëpërmjet literaturës në frengjisht, italisht, greqisht e më pas në rusisht.”

[Abdi Baleta (Kush dhe çfarë fshihet pas trillimit “Komunizmi Islamik”, Logos-A, 2002)]