Nga një vezë në ditë për të mbrojtur fëmijët

Një vezë në ditë për të mbrojtur fëmijët nga mbetja të shkurtër

Një studim i fundit ka treguar se të ushqyerit e fëmijëve me një vezë në ditë, nxit zgjatjen dhe lufton mbetjen të shkurtër (me shtat të shkurtër që lidhet me kequshqyerjen) dhe nën peshë.

Hulumtuesit kryen një eksperiment në vitin 2015 me një grup të fëmijëve të moshës prej gjashtë deri në nëntë muaj.

Gjysma e fëmijëve konsumuan një vezë në ditë për gjashtë muaj, ndërsa gjysma tjetër nuk kanë pasur vezë në dietën e tyre.

Rezultatet treguan se mos-zgjatja ra me 47% në mesin e atyre që kishin ngrënë një vezë në ditë, si dhe mungesa e peshës jonormale ra me 74%, në krahasim me fëmijët që nuk kishin ngrënë vezë.

Kjo sepse vezët janë një burim i mirë i lëndëve ushqyese të nevojshme për rritjen e fëmijëve, që është e lehtë për ta marrë, e arritshme për të gjithë, dhe është konsideruar si një ushqim i plotë dhe i sigurt.

Studimet kanë treguar se nga konsumimi i vezëve nuk është raportuar ndonjë alergji apo shqetësim tjetër, dhe duket se veza është një burim i rëndësishëm i të ushqyerit për fëmijët në vendet në zhvillim.

Artikulli paraprakPije natyrale që parandalon kancerin dhe trajton problemet e veshkave
Artikulli vijuesÇfarë thotë floku për shëndetin tuaj