Një imami në Francë krijon xhaminë e levizshme

0
213

Një xhami e lëvizshme për t’i mundësuar besimtarëve muslimanë që të luten sa më mirë, kudo ata ndodhen.
Ideja i ka ardhur një imami në Francë, në një zonë pranë Parisit, i cili shpjegon me detaje konceptin e xhamisë së lëvizshme, të cilën ai e ka realizuar që nga viti 2010
Mihrabox, është emri që i ka vënë një ambienti ndërtuar në atë formë që shërben si vendfalje, që mund të lëvizet shumë lehtë, të hapet – mbyllet, të pakteohet dhe të rindërtohet shumë lehtë. Kjo xhami është e ndarë në tre pjesë, e lartë dy metra dhe tepër e vecantë./kohaislame.com