Norvegjia po e ndërton tunelin e parë në botë për anije duke e shpuar një gadishull shkëmbor(Video)

Norvegjia do të shpenzojë 315 milionë dollarë ndërtimin e tunelit të parë të anijes në botë në një përpjekje për të përmirësuar sigurinë detare dhe shkurtuar kohët e udhëtimit.

Tuneli Stad Ship i 1700 metra i gjatë do të gdhendë nëpër shkëmbin e ngushtë të gadishullit të Stadit në pjesën perëndimore të Norvegjisë, duke lejuar që anijet që peshojnë deri në 16,000 ton të kalojnë midis dy fjordëve.

Tuneli do të lejojë anijet e ngarkesave dhe anijet e pasagjerëve të lundrojnë më shumë në mënyrë të sigurtë përmes detit famëkeq Studavet, sipas një njoftimi për shtyp nga Administrata Bregdetare e Bregdetit.

Ekipi që qëndron prapa tunelit pret që pesë anije në orë të kalojnë nëpër të. Një sistem i dritës së trafikut do të përdoret për të treguar kur është e sigurt të kalojë.

Ndërtimi në projekt do të fillojë nga viti 2019 në fillim, me përfundimin e pritur deri në vitin 2023./Kumti.com

Artikulli paraprak12 sekrete për të mësuar përmendësh gjërat lehtësisht
Artikulli vijuesJa si funksionon kanali i Panamasë (Video)