Nuk ka mirësi nga veprat që të hudhin në zjarr

Kushdo që vepron ndonjë vepër të ndaluar duke i pasuar epshet e kënaqësitë e veta, duhet ta dij se shumë shpejt do të kaloj kënaqësia dhe ajo që mbetet është pasoja dhe e keqja e mëkatit.

Kalon kënaqësia ndërsa mbetet turpi dhe dënimi për mëkatin.

Kalon kënaqësia dhe mbetet mjerimi. Sa të këqija janë duartrokitjet e njerëzve për veprat e liga.
Prandaj thuhet:

Kënaqësia përfundon shumë shpejt nëse mbështet në mëkat,

Ajo që mbetet më pastaj, është: poshtërimi e turpi dhe e ardhmja e vuajtur nga pasojat;

Nuk ka mirësi nga kënaqësia pas të cilës qëndron Zjarri!

Abdurrazak bin Abdul-Muhsin el-Abbad el-Bedr (Allahu e ruajtë!)

Artikulli paraprakSi shkonte plaku i verbër në xhami për të falur namazin me xhemat
Artikulli vijuesKjo është një nga shenjat e burrërisë