O bir i Ademit.Ti do të vdesësh vetëm.

Hasan el-Basri, Allahu e meshirofte, thoshte:

“Bir i Ademit! Ti do te vdesesh vetem. Do te ngjallesh vetem. Do te merresh ne llogari vetem.
Bir i Ademit! Nese te gjithe njerezit ju binden Allahut ndersa ti e kundershtove Allahun, nuk te ben dobi ty bindja e tyre. Nese ata e kundershtuan Allahun dhe ti u binde, nuk te ben dem ty kundershtimi i tyre.
Bir i Ademit! Fene tende! (Kujdes) Fene tende! Ajo eshte mishi yt e gjaku yt. Nese feja jote shpeton (eshte ne rregull) shpeton edhe mishi dhe gjaku yt.
Nese eshte gjendja tjeter (feja nuk eshte ne rregull) kerko mbrojtje Allahut prej kesaj. Ajo (gjendje perfundimin e ka) eshte Zjarr qe nuk fiket (Xhehenemi), mish qe nuk tretet (nga denimi ne Zjarr) e qenie qe nuk vdes (pasi hyn ne xhehenem ska me vdekje).”

Zuhdi i Hasan el-Basri, 23

Artikulli paraprakNjeriu që fliste me shpirtrat
Artikulli vijuesCila është rruga drejtë lavdisë