Obama: Një dekadë pas luftës në Afganistan, koha për ndërtimin e kombit

0
241

Gjatë fjalimit të tij të përjavshëm, Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barak Obama, ka bërë thirrje për një fokus të përtërirë në ndërtimin e kombit në vend, një dekadë pas luftës në Afganistan.  “Këtë javë, unë kam udhëtuar drejt Afganistanit për të falënderuar trupat tona që shërbejnë lag shtëpisë dhe për të nënshkruar marrëveshjen që do të na ndihmojë të përfundojmë misionin dhe luftënNe kemi mposhtur hovin e talibanvëe dhe kemi ndërtuar forca të forta të sigurisë. Ne kemi shkatërruar udhëheqjen e Al Kaidës”, ka thënë amerikan.