Opozita turke: Armatimet në Turqi janë dërguar në dijeni të Erdogan

0
138

Husein Ajgun, zv/kryetari i partisë opozitare Republika Popullore në Turqi ka thënë: Tre kamionë me armatime ditën e dielë forcat e sigurimit të qytetit Adena kanë bllokuar 3 kamionë me armatime.
Sipas tij këto kamionë që kishin destinacionin Sirinë, dërgoheshin në këtë vend në dijeni të plotë të Rexhep Taip Erdogan, kryeministër i Turqisë. Aigun tha se Erdogan është kthyer në figurën më të rëndësishme si kandidat për futjen në listën e mbështetësve “të terrorizmit”. Ai shtoi se Erdogan nëpërmjet gjykatës së lartë do të ndjekë këtë çështje dhe kjo është në vazhdën e deponimit të bërë nga Damasku kundër Erdogan që e akuzon atë për “mbështetjen e terrorizmit” në Siri, deponim i dorëzuar në OKB. Kjo tregon se fundi i qeverisë së Erdogan nuk do të jetë i kënaqshëm, tha në fjalën e tij opozitari Aigun.