Pamjet e para nga Prekazi pas vrasjes së Jasharajve! (VIDEO)

0
229
Ajo që ndodhi në fillimet e marsit të vitit 1998 do të bëhet dëshmi për botën e qytetëruar dhe ndërkombëtare.
Natën e 4 dhe 5 marsit 1998, forcat serbe rrethuan Prekazin, ishte ky një rrethim i hekurt.
 
Është e habitshme se si ato net nuk u kursye asgjë, madje shumëkush mund të thoshte se flijimi dhe sakrifica e Jasharajve është unike dhe e pashoqe.
 
E, për këtë ngjarje të lavdishme është folur e shkruar shumë, por asnjëherë nuk do të ketë fund të rrëfimit, sepse historia e re e Kosovës ka filluar aty dhe ajo po vazhdon të shkruhet me krenari nga shqiptarët.