Parisi njihet me autobusët pa shofer

0
259

Me qëllim për të reduktuar ndotje e ajrit, që në muajt e dimrit arrit në përmasa serioze, Bashkia e Parisit në transportin publik për distanca të shkurtra ka vënë në punë “autobusë pa shofer” që punojnë me energji elektrike.

Autobusi është i pajisur me sensorë dhe kamera, të cilat i mundësojnë të ndjekë korsinë e rezervuar, të rregullojë shpejtësinë dhe të ndalojë në stacionet e duhura.