Patriarku latin i Jerusalemin bën thirrje për rindërtimin e Gazës

0
162

Fouad Tval, Patriarku Latin i Jeruzalemit, bëri thirrje për përshpejtimin e përpjekjet për rindërtimin e Rripit të Gazës dhe për të përmirësuar kushtet humanitare dhe të jetesës së popullsisë së saj.

Gjatë meshës në mesnatë të Krishtlindes, që u mbajt në Kishën e Lindjes në Betlehem, Fouad Tval i bëri thirrje botës për të ndihmuar popullin e Gazës dhe të mos harrojnë vuajtjet e tyre.

Jeta njerëzore në Rripin e Gazës është tragjike, ndërsa vëmendja e botës është tërhequr nga shqetësime të tjera, deklaroi Fouad.

Katër muaj më parë, ne pamë një luftë në Gaza që mori jetën e mijëra viktimave dhe shtëpi të shkatërruara, dhe unë pyes veten nëse këto shtëpi janë rindërtuar, kush do të rindërtojë psikologjinë e fëmijëve të traumatizuar që përjetuan tri luftëra?.

Patriarku Latin, gjithashtu, foli shkurtimisht rreth konfliktit palestinez-izraelit dhe ai e përshkroi atë si një konflikt në dukje dhunë e pafund mes palestinezëve dhe izraelitëve.

Të gjitha sakrificat shkuan kot … Asgjë nuk ka ndryshuar në favor të kauzës. Izraeli ende jeton në frikë dhe pasiguri, dhe populli palestinez ende kërkon tokën e tyre, Ai theksoi, duke shtuar se muri kurrë nuk do t’i japë sigurinë e Izraelit dhe paqen .

Unë shpresoj vitin e ardhshëm nuk do të ketë më mur të ndarjes, dhe unë shpresoj se ne do të kemi urat e paqes në vend të murit.