“Përshëndetje Donald, ne jemi Musliman” – Skocezët e ftojnë Trumpin në Xhami

Muslimanët e Skocisë kanë ftuar Donald Trumpin për të vizituar xhaminë dhe të mësojnë rreth fesë së tyre gjatë vizitës së tij të fundit në Skoci në këtë muaj, në shpresë që ai do të përmisojë pikëpamjet e tij.

Kandidatëve i Republikanëve, nëna e të cilit ishte skoceze ka propaganduar që të ndal futjen e muslimanëve në Shtetet e Bashkuara si llojë kundërpërgjigjje të sulmeve terroriste në Paris dhe Kaliforni, duke shkaktuar një furtunë në Evropë.
Pranimi i ftesës për vizitës për të mësuar mbi muslimanët tregon se ai ndoshta nuk është ekstremist i ka thënë Reuters imami i xhamisë Qendrore në Edinburg Yayha Barry.
“Do ti thoja: “Përshëndetje Donald, ne jemi musliman, mirësevie në xhaminë tonë! A i sheh ende muslimanët si pengesë për civilizimin Perëndimor” tha ai.
Edhe shumë lider fetarë kanë ftuar Trumpin për të mësuar mbi Islamin dhe muslimanët që ai ka ofenduar.

Rreth 77,000 Skocez janë Musliman, ose 1,4% e popullsisë, sipas regjistrimit të fundit në vitin 2011./KohaIslame

Artikulli paraprakLul Susuri vie me një ilahi
Artikulli vijuesLuftërat e ardhshme të Ballkanit