Pranoje jetën ashtu siç është, do të jesh më i lumturi

Një ditë mësuesi e pyeti  nxënësin e tij se çfarë është ajo që po e mundon:

“Varfëria ime. Jetoj në një varfri të tillë sa që nuk mund të mësoj, e as të lutem” – iu përgjigj nxënësi.

“Në këtë moment dhe në këtë situatë, mënyra më e mirë për lutje dhe mësim është që ta pranosh jetën ashtu siç është” – ia ktheu mësuesi i tij.

Sa bukur e ka thënë Muhammedi a.s:

“Kënaqu me atë që e posedon do të jesh njeriu më i lumtur në botë.”

Përshtati: Arsim Dauti

(Islampress)

Artikulli paraprakUbuntu! Si të jem i lumtur kur të tjerët janë të mërzitur?
Artikulli vijuesPërderi sa Fahri Xhara flet për "patriotizëm" në Gjakovë vdes foshnja nga i ftohti