Preshevë, lind foshnja 7.8 kg. E emërtojnë me emrin Erdogan

Preshevë, 15 gusht  – Lind foshja e parë pas puçit në Turqi. Sipas mjekeve të njerit nga spitaleve private në Kosovë foshnja peshon 7.8 kg.  Beba është shëndosh e mirë, sikur edhe e ëma e tij. Atë e pagezojnë me emrin  Erdogan, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë’

 

Në Kosovë dhe Luginën e Preshevës aktulisht jane mbi 700 shqiptarë që bartin emrin e Erdoganit 

Lind foshja e parë pas puçi në Turqi. Sipas mjekëve të njerit nga spitaleve private në Kosove foshnja peshon 7.8 kg.  Beba është shendosh  e mirë, sikur edhe e ëma e tij. Atë e pagëzojnë me emrin  Erdogan.

 

Prindërit e Erdoganit N.L dhe I.L thonë se janë me dy gëzime, një pse kanë djalë dhe dy pse emrin e bart Edogan

Në repartin e maternitetit në Preshevë, të hapur një vit më parë duket se po shifen “frytet”, që deri tani Presheva është shtuar edhe për 80 banorë, foshnje këto me nënat e tyre kryesisht  nga Presheva.

Por sipas burimeve të agjencisë së lajmeve “Presheva jonë” për cdo vit në Luginen e Preshevës lindin rreth 2000 foshnje shqiptare në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë dhe qytetet jera në Serbi ku jetojnë shqiptarë. Do theksuar se në vitin e kaluar, në Kosovë lindën 890 foshnje serbe, ndërsa në Luginën e Preshevës 2200 foshnje shqiptare.

Themi kështu sepse sivjet kanë lindur 1850 foshnje shqiptare në Serbi, ku vetëm në Beograd pa llogaritur Nishin apo Novi Sadin, kanë lindur 380 bebe shqiptare. Do shtuar se përkundër hapjes së materniterit në Preshevë të dhënat tona flasin se pjesa dërmuese e këtyre foshnjëve shqiptare kanë lindur në spitale përreth jo vetëm në Vranje, Nish apo Beograd, por edhe në Gjilan, Prishtine, Kumanove, Shkup apo Tiranë. Dhe njëra nga këto foshja është edhe ajo nga Kosova e prindërve nga  Presheva të cilët pagëzuan me emrin Erdogan.  Në Kosovë dhe Luginën e Preshevës aktulisht janë mbi 700 shqiptarë që bartin emrin e Erdoganit.

Do përkujtuar se jo vetem turqit, por edhe ndër shqiptaret në Kosovë e Preshevë ju janë gezuar  dështimit të puçit në Turqi.  Për këtë dështim pati tubime pro Erdoganit si në Kosove ashtu edhe në Preshevë  jo vete pse ai është musliman, por edhe për faktin se Turqia dhe Erdogan njihet si aleat dhe mik i Kosovës.

Artikulli paraprakKMDLNJ: Sulmi në xhaminë në Velekincë, shkelje e të drejtave fetare
Artikulli vijuesMesila Doda përgjigjet: Të bëhen publikë fondet dhe finacimet për LGBT