Prishet minarja e xhamisë nga një serb

Sot fshati Veleknicë e Gjilanit ka qenë pjesë e një sulmi barabarë ku një serb gjatë kohës së namazit të ikindisë është futur në xhami pasi ka sulmuar besimtarët, kryesisht pleq ai ka hyrë në minaren e xhamisë për të prishur minaren, që sipas besimtarëve vendas në krye të minares kishte shqiponjë.
Një video amatore e bërë nga një qytetar dëshmon atë se çfarë ka bërë ky njeri. Ky veprim ka shkaktuar shumë pakënaqësi te banorët të cilët kanë dal meniher në vendin e ngjarjes për të parandaluar këtë akt vandal. Policia nuk ka lejuar afrimin e banorëve pasi mund të eskalonte situata. Ata e kanë arrestuar një banor serb të Pasjanit, edhe pse ka qëndruar me orë aty. U deshtë ndërhyrja e njësisë speciale për të ndalur këtë serb.

https://www.facebook.com/kohaislame11/videos/1247011491987112/

Artikulli paraprakKurtulmuş: Turqia ka nevojë për ushtri të fortë dhe pa aspirata politike
Artikulli vijuesElmaz Qamili, hoxha që lëshoi xhaminë për Universitetin e Tetovës!