Terroristët e krishterë vazhdojnë vrasjen e muslimanëve

0
196

Tre muslimanë u vranë me thikë në një treg në Bangui, kryeqytet i Republikës së Afrikës Qendrore, të shtunën, sipas dëshmitarëve okularë.

Të tre burrat kishin marrë një taksi për në bazën ushtarake M’poko afër aeroportit në Bangui kur shoferi papritmas shmang rrugën dhe informon një turmë të krishterëve në lidhje me ta.
Ata ishin zvarritur nga taksi dhe ishin therr për vdekje me thikë. Turma e të krishterëve u larguan menjëherë nga vendngjarja me ardhjen e një kontigjenti të forcave paqeruajtëse të Kamerunit.
Dhuna ndaj muslimanëve është intensifikuar që kur Catherine Samba-Panças, një e krishterë, u zgjodh presidente e përkohshme në janar./mszh/kohaislame