Qeveria ndan 285 mijë euro për pagesën e qiras ndaj kishës serbe

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e mbajtur ka miratuar draftit të koncept dokumentit për fushën e financimit të subjekteve politike.

Kryeministri Ramush Haradinaj tha se qëllimi është rritja e transparencës dhe llogaridhënies.

“Financimi i subjekteve politike është i rregulluar me ligj. Është një problematikë dhe shqetësim i dalë nga organizata te ndryshme”, tha ai.

Qeveria po ashtu ka ndarë mjete financiare në vlerë prej 11 milionë euro për Ministrinë e Shëndetësisë për furnizim me barna.

Qeveria po ashtu miratoi nismën për lidhjen e marrëveshjes me Britaninë e madhe për promovimin dhe mbrojtjen e investimeve.

Ministri i Tregtisë, Bajram Hasani tha se qëllimi i kësaj marrëveshje është forcimi i bashkëpunimin mes dy shteteve.

Me këtë marrëveshje palët dëshirojnë të promovojnë dhe inkurajojnë investimet nga të dy palet. Përmes kësaj marrëveshje investitorët do të mbrohen siguri të plotë, do të rris promovimin dhe mbrojtjen e investimeve, do të nxis prosperitet ekonomik dhe zhvillim të qëndrueshëm të dy shteteve”, tha ai.

Qeveria e Kosovës ka ndarë mjete financiare në vlerë prej 285 mijë euro, për pagesën e qirasë për Kishën ortodokse serbe.

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reqica tha se kjo ministri së bashku me Agjencionin Kunder Korrupsion i kanë shfrytëzuar hapësirat e kishës ortodokse serbe në mungesë të objekteve qeveritare.

“Deri tani kishës i janë paguar 189 mijë euro. Për shkak të kufizimeve buxhetore s’kemi pasur mundësi ta bëjmë pagesën 285 mijë euro dhe kërkojmë që të ndahen këto mjete”, tha ai.

Qeveria po ashtu ka ndarë mjete financiare në vlerë prej 720 minë euro për pagesën e borxhit për gjimnazin “Lojolla”, në Prizren.

Artikulli paraprakQeveria do t’i mbulojë shpenzimet për mbrojtje juridike në Speciale
Artikulli vijues11 milionë euro më shumë për Ministrinë e Shëndetësisë