Egjipt: Turqia "zbutet" nuk ndërhyn në punët e brendshme, thjesht ndjen keqardhje

0
110

Egjipt – Gyl: Paralajmërimet e Turqisë nuk duhen vlerësuar si ndërhyrje në punët e brendshme

Paralajmërimet e Turqisë nuk duhen parë si një ngacmim i çështjeve të brendshme, por si keqardhje që ndjen një mik, shokim që përjeton ky mik dhe në formën për t’u atyre (egjiptianëve) vëmendjen dhe ndihmuar ata, tha Presidenti Abdullah Gyl në një vlerësim për gazetarët lidhur me pretendimet e Egjiptit.

Presidenti Abdullah Gyl u ka thyer përgjigje pretendimeve të Egjiptit “Turqia përzihet në punët tona të brendshme”.

Pyetjes së gazetarëve në Azerbajxhan lidhur me pretendimin e Egjiptit “Turqia përzihet në punët tona të brendshme” Presidenti Abdullah Gyl iu përgjigj duke thënë “Paralajmërimet e Turqisë nuk duhen parë si një ngacmim i çështjeve të brendshme, por si keqardhje që ndjen një mik, shokim që përjeton ky mik dhe në formën për t’u atyre (egjiptianëve) vëmendjen dhe ndihmuar ata. Ne duam ti ndihmojmë ata”.

“Zhvillimet në Egjipt janë të gjitha një turp i madh për botën islame dhe arabe”, cilësoi Gyl dhe shtoi: “Miqtë e dëgjojnë këtë dhimbje, të them të drejtën unë e dëgjoj dhe e ndjej dhimbjen e çdo egjiptiani. Patjetër që ka edhe nga ata që nuk janë miqtë e këtij vendi, që gëzohen nga shterimi i fuqive të mëdha pa harxhuar as një plumb”.