Realiteti i arsyes së intervenimit në Siri

0
121

Shtetet e perëndimit (Amerika dhe aleatët e Natos),ashtu siç intervenuan në luftën e parë të Afghanistanit kundër Bashkimit Sovjetik në momentet kur ata vërejtën se muxhahidët u forcuan, ata e bënë të njejtën edhe në Bosnie kur e vërejtën se Muxhahidat ishin duke marë hovë për ta mposhtur Sërbinë, e njejta ndodhi edhe në Kosovë, në Mali, në Afghanistan, në Somali , dhe në të gjithë shtetet ku kishte luftë kundër Islamit.

Çdo intervenim i perëndimit e ka një qëllim ajo është ngadalsimi i muxhahidëve dhe zhdukjen e ngritjes së Xhihadit në ato toka.

Për këtë shkak pasoi edhe intervenimi në Egjipt për shkak se qeverisjën e morën Vëllazëria Muslimane duke i zhdukur frytet e demonstratave dhe revolucionit, poashtu dhe në të njejtën mënyrë vepruan edhe në Jemen, Tunis, dhe Libi.

Muxhahidat e sirisë janë afër fitores dhe çdo ditë janë më afër qendrës së Damaskut. Nuk duhet të jemi naiv dhe të mendojmë se perëndimi po ndërhyn që ti ndihmojë Muslimanët për shkak se Asadi paska përdorur armë kimike.

Muhabeti i armëve kimike është qesharake! Për çdo ditë në Siri vdesin me qindra Sirijan. Sulmi me armë kimike ka vrarë Sirianë aq sa Asadi dhe ushtria e tij do të munde ti vriste për 5 ditë. Nuk e kuptoj se pse kanë heshtur për 100.000 të vdekur dhe po aq të zhdukur të cilët nuk u vranë me armë kimike, e tash qenka problem se pse i paskan mbytur njëmijë njerëz me armë kimike ??

A i keni haruar faktet se Amerika ka përdorur armë kimike në Afghanistan, Irak dhe në këto sulme kanë vdekur më shumë se 10.000 muslimanë? Armë kimike gjithashtu kanë përdorur dhe Jehudët në Gaza. Kurse atëherë syt e tyre nuk ishin të mbushur me lotë për vrasjen e Muslimanëve me armë kimike?

Arma kimike nuk është arsyja e sulmit mbi Sirinë, por arsyja është për shkak të Xhihadit që po ndodhë atje, Amerika dhe Perëndimi dëshirojnë ta pengojnë atë sepse është kërcënim i Zionistave në Palestinë./Vjesti Ummeta/Përkthehu: Mesazhi Islam/kohaislame