Rusia ndalon karikaturat me temë fetare

0
164

Mbikëqyrësi i mediave në Rusi, Roskomnadzor, ka paralajmëruar mediat kombëtare kundër publikimit të karikaturave me tema fetare. Agjencia ka thënë se imazhet e tilla mund të shkelin ligjin e mediave nëse “ofendojnë dhe poshtërojnë” ndjekësit e besimeve të ndryshme dhe nxisin “mosmarrëveshje etnike dhe fetare”. Roskomnadzor ka shprehur solidaritetin e tij me “kundërshtarët e shprehjes së ekstremizmit dhe të terrorizmit”. Kjo agjenci po ashtu ka kërkuar nga mediat ruse që të mos ripublikojnë karikaturat e revistës satirike Charlie Hebdo, të cilat përqeshin Profetin Muhammad.