Samsung rrit udhëheqjen

0
207

Sipas të dhënave të cilat i ka grumbulluar IDC, Samsung në tremujorin e dytë ka rritur përparësinë e vet ndaj Apple në porositë e telefonave smart.

Tregu i përgjithshëm botëror i telefonave mobil në tremujorin e dytë është rritur vetëm 1 për qind në raport me periudhën e njëjtë një vit më herët. Po ashtu theksohet se si Samsung dhe Apple kanë shitur gati gjysmën e telefonave smart nëpër botë. Samsung në tremujorin e dytë ka pasur më shumë se 50 milionë dërgesa të telefonave “të zgjuar”

mobil, çka është gati trefish më shumë se sa në periudhën e njëjtë të një viti më herët dhe rekord për kompaninë. Apple është në vendin e dytë me 26 milionë iPhone, çka është më shumë se një vitmë herët, por edhemë pak se sa në tremujorin e parë, por kjo është edhe e pritshme me lëshimin në treg të iPhone të ri./koha/kohaislame